Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Прогноза: Brexit повлича и Източна Европа

Прогноза: Brexit повлича и Източна Европа

Свикването на референдум беше огромна грешка, твърди външният министър на Люксембург Жан Аселборн

Излизане на Великобритания от Европейския съюз може да предизвика ефект на доминото в Източна Европа. Това предупреди външният министър на Люксембург Жан Аселборн н интервю за германския в. "Тагесшпигел".

"Не може да се изключи възможността Brexit да доведе до домино ефект в Източна Европа", коментира Аселборн.а
Премиерът Дейвид Камерън направи "историческа грешка" дори да си помисли да свика референдум за членството на Великобритания в ЕС, добави Аселборн. По думите му дори ако страната гласува да остане в общността, "това няма да реши проблема, който произтича от негативното отношение на британците към ЕС".

Аселборн коментира още, че понякога остава с впечатлението за заговор между Камерън и лидера на полската управляваща партия "Право и страведливост" Ярослав Качински с цел връщане назад на европейската интеграция. "И двамата изглежда имат еднакъв дневен ред по отношение на критичната им позиция към ЕС", посочва Аселборн.

Камерън: Няма връщане назад

Излизането на Великобритания от Европейския съюз е "еднопосочен билет" и необратимо ще повлече след себе си "много тежки последствия за британската икономика". Това заяви британският премиер Дейвид Камерън в интервю, за в. "Сънди таймс". Камерън предупреди още, че подобно решение ще доведе до голяма икономическа несигурност, която може да продължи десетилетие.

Подобно изказване направи и министърът на финансите Джордж Озбърн. По думите му Brexit ще е "еднопосочна врата към един много по-несигурен свят".

Вчера предизборната кампания бе възобновена след неколкодневно прекъсване заради убийството на депутатката Джо Кокс. По последни проучвания никой от двата лагера няма ясна преднина за вота.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе