Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Разградчанин пробва да вкара нелегално 514 кг. перилни препарати

Разградчанин пробва да вкара нелегално 514 кг. перилни препарати

Недекларирани 419 опаковки с перилни препарати, омекотители, шампоани и други артикули за бита с общо тегло над половин тон иззеха гранични и митническите служители на ГКПП Лесово от лек автомобил с българска регистрация. Колата е влязла в страната от Турция през ГКПП Лесово на 5 октомври 2017 г. сутринта.

Митническите и гранични служители на ГКПП Лесово предприели съвместна проверка на автомобила по искане на служителите от „Гранична полиция". При инспекцията, те открили в багажника на автомобила и в чанти в купето на колата рекордно количество недекларирани перилни препарати от различни марки и в различни опаковки, омекотители, шампоани, ароматизирани води и други препарати за бита.

Общо над 514 кг са иззетите контрабандни стоки. Установено е, че те са собственост на един от пътниците в автомобила, част от недекларираните артикули били покрити и сред личните му вещи. Срещу нарушителя - български гражданин с адресна регистрация в област Разград, е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе