Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Принц Уилям по-харесван от баба си

Принц Уилям по-харесван от баба си

Кралица Елизабет Втора вече не е най-популарният член на кралското семейство. Тя е изместена от  внука си принц Уилям, който сега е номер 1, пише Дейли експрес.

Кралицата доминираше в класациите за проуцване на общественото мнение YouGov в продължение на месеци. Но анкетите, проведени между октомври и декември 2020 г., показаха, че нейно величество е изпреварено от нейния внук и наследник, което е безпрецедентна загуба за кралицата.

От 1424 анкетирани възрастни британци,  73 процента заявяват, че имат положително мнение за монарха, 16 % са неутрални, а едва 11 на сто я виждат в негативна светлина.

Въпреки този положителен резултат, принц Уилям се представя още по-добре - харесват го  75% от 1486-те анкетирани.

Кралицата все още е изключително популярна за всички възрасти, но тя е особено харесвана от хората, родени между 1965 и 1980 г. - поколение X. 

 77 процента от хората в тази възрастова категория казват, че имат положително мнение за кралицата. Следват бейбибумърите  - хора, родени преди 1964 г. - със 73 процента. За Милениалите, родени между 1981 и 1996 г., Елизабет Втора е едва третият им любим член на кралското семейство.

YouGov откри, че те предпочитат принц Уилям пред кралицата, като 73 процента казват, че имат положително мнение за него.

Последните резултати, споделени от изследователските данни, показват огромна промяна в топ 15 на най-популярните кралски класации.

Както Софи, графиня на Уесекс, така и Камила, херцогиня на Корнуол, надминаха Меган Маркъл в класациите, която сега е на 11-то място.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе