Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Панама приема международни стандарти за данъчно отчитане

Панама приема международни стандарти за данъчно отчитане

Правителството на Панама се съгласи да се присъедини към международната система за автоматичен обмен на банкова и данъчна информация, съобщи генералният секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) Анхел Гурия, цитиран от ТАСС и агенция "Фокус".

„Току-що получихме информация, че властите на Панама са изразили ангажимент към общите стандарти за данъчно отчитане", подчерта той в навечерието на пролетната сесия на ръководните органи на Международния валутен фонд и Световната банка.

Ръководителят на ОИСР заяви, че „това е много добра новина" и приветства този ход. Той също така нарече решението „положителна стъпка" в ситуация с „Панамските документи".

По-рано властите на Панама активно се противопоставяха на присъединяването към международната система за обмен на данъчни данни.

Припомняме, че панамската полиция извърши обиск в адвокатската кантора „Мосак Фонсека". От прокуратурата съобщиха, че претърсване е имало и във филиали на фирмата, която стои в основата на скандала с укриването на данъци в световен мащаб.

Финансовата система на Панама беше подложена на остри критики, след като стана ясно как „Мосак Фонсека" е създавала офшорни фирми на хиляди клиенти по света, сред които политически лидери, спортисти и милиардери.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе