Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Прибраха потрошилите кола на журналист от Монитор

Прибраха потрошилите кола на журналист от Монитор

Софийската районна прокуратура задържа за 72 часа двамата, опитали да извършат кражба на вещи от автомобила на зам.-главния редактор на агенция „Монитор“ Наталия Радославова, съобщиха от държавното обвинение.

На 3 юни т.г. наблюдаващият прокурор е повдигнал обвинение на Даниел Траянов и Борислав Александров за извършено от тях престъпление  – опит за кражба в условията на съучастие, извършена с техническо средство. От държавното обвинение уточняват, че деянието е извършено на 27 май т.г., около 17,30 ч., като извършителите са проникнали в колата, паркирана в центъра на София, използвайки техническо средство, и след като изкъртили част от предното табло и срязали някои от кабелите, се опитали да отнемат намиращи в автомобила вещи – авторадиокасетофон, таблет и др.

След изтичането на 72 часа арест ще бъде изготвено и внесено в СРС искане за вземане спрямо тях на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Траянов и Александров бяха разкрити от полицията по записи на видеокамери само за броени дни. Траянов е влязъл в автомобила на Радославова, изкъртил цялото табло, събрал всичко, включително телефона на детето й и таблет, сложил ги в найлонов плик и го метнал на задната седалка. През това време отцепка му правил Александров, който по камери от редакцията се вижда как прави знаци с ръце да се обърне всичко наопаки в автомобила. Даниел е разпитан пред съдия, а аверът му е станал свидетел срещу него.

Даниел Траянов е осъждан като през 2006 г. е сключил споразумение с прокуратурата, признавайки вината си за извършена кражба. Навъртял е в досието си и грабежи. Борислав Александров няма присъди, но за сметка на това в досието си е записал 19 криминални прояви, сред които и нанасяне на телесни повреди.

В хода на разследването станало ясно още, че преди да започнат да тършуват, двамата бандити са се дрогирали с пико и са пили алкохол. Единият дори заложил купен от майка му телефон, за да има пари за наркотици.

И Даниел, и Борислав са от Бистрица, а до центъра на София, където се намира редакцията на „Телеграф медия“, стигнали с такси.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе