Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Президентите на двете Кореи си стиснаха ръцете

Президентите на двете Кореи си стиснаха ръцете

Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин се срещна за кратко с церемониалния държавен глава на Северна Корея Ким Йон-нам на вечеря преди откриването на Зимните олимпийските игри в ПьонгЧанг, съобщава южнокорейската агенция "Йонхап".

Двамата държавни глави са си стиснали ръцете по време на приема, организиран от Мун Дже-ин, на който са присъствали и редица други световни лидери. Преди това министърът на обединението на Южна Корея Чхо Мьон Кьон поздрави севернокорейския номинален държавен глава Ким Йон-Нам и останалата част от 22-членната севернокорейска делегация, която също включва сестрата на комунистическия вожд Ким Чен-ун.

Севернокорейските официални лица присъстваха на церемонията по откриването на Олимпиадата и по-късно обядваха с Мун Дже-ин. Американският вицепрезидент Майк Пенс наблюдаваше пищната церемония по откриването на игрите, като седеше между южнокорейския президент Мун Дже-ин и японския премиер Шиндзо Абе. Сестрата на севернокорейския диктатор Ким Йо-чен и церемониалният 90-годишен президент на КНДР Ким Йон-нам седяха на задния ред.

На церемонията за откриването на игрите спортистите на Република Корея и КНДР заедно излязоха под един флаг, но американският вицепрезидент Майк Пенс и съпругата му не станаха от местата си, отбелязва АП.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе