Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Отрицателни са температурите в Източна България, през деня ще достигнат до 6 градуса

Отрицателни са температурите в Източна България,  през деня  ще достигнат до 6 градусаЗначителна облачност, която по-късно следобед ще започне да намалява- това прогнозира дежурният синоптик Кирил Тодоров. Ще духа слаб, по крайбрежието до умерен вятър от запад-северозапад. Вълнение на морето 1-2,  по южното Черноморие и в открито море 2- 3 бала. Температура на морската вода около 10 градуса. Максимални температури на въздуха - от 1 до 6 , за Варна 3 градуса.

Минус 4 градуса е температурата във Варна  в 5 часа по данни на Националния метеорологичен институт- филиал Варна. В по-високите части на града термометъра показва минус 7. Атмосферното налягане е 1021хектопаскала –  малко по- високо от нормата и през деня ще се понижава. Относителна влажност на въздуха 80 % .

Колкото и да ни е студено, далеч сме от рекорда за най-ниски температури – минус 10  са измерени преди 85 години. Може би са ходили на плаж 15-тина години по-късно на 1 декември, защото през 1947 година максималната е била 20 градуса.

Слънцето за Варна изгрява в 7.19 часа, залезът е в 16.36 часа.  Продължителност на деня –  9 .17 часа.

Най-топло тази сутрин в Източна България е на Калиакра – единственото населено място с положителна температура, макар и само 1 градус.  Минус 1 е в Русе, минус 2 – Силистра и Емине,  минус 3 – в Ахтопол, минус  4 – в Бургас и Шабла. В Добрич са регистрирани минус 6, най-студено е в Карнобат – минус 8 градуса.

 


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе