Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Виелици и преспи блокираха пътищата в Силистренско и Шуменско

Виелици и преспи блокираха пътищата в Силистренско и Шуменско

Изключително тежка е зимната обстановка в Силистренско, всички пътища са затворени за всички моторни превозни средства, съобщи за Радио Шумен дежурният в Областното пътно управление. Има виелици, образуват се преспи, снеговалежът и вятърът са силни.

Много динамична е метеорологичната обстановка в Шуменско, съобщи дежурният в Областното пътно управление. Затворени за движение на всички видове превозни средства са всички пътища на територията на областта. Отворен за движение, но с ограничение за тежкотоварни автомобили над 12 тона, е единствено път II-73 към Върбишкия проход. Видимостта извън града е нулева заради обилния снеговалеж, така че от пътната служба апелират към гражданите да не предприемат пътуване.

Автобуси не се движат по нито едно направление от автогарите в Шумен, Разград, Силистра и Търговище.

Поради силен снеговалеж и намалена видимост се ограничава движението на всички автомобили по път I-2 Русе - Шумен на територията на областите Шумен, Разград и Русе, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Температурите в Търговищко са от минус 3 до 1 градус, духа умерен вятър, има обилен снеговалеж, съобщи за Радио Шумен дежурният в Областното пътно управление. Видимостта е намалена до 30-50 см, снежната покривка засега е между 10 и 35 см. Пътищата се обработват, но са заснежени. Котленският проход е отворен.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе