Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Преглед на печата

Преглед на печата

Единственият кандидат за управител на НОИ, сегашният управител Бисер Петков, предлага да не доказваме стаж за пенсия. За това пише на първа страница вестник "24 часа" и добавя, че това ще стане след две години. Петков беше изслушан вчера от депутатите от социалната комисия. Очаква се днес да бъде избран в пленарната зала.

Вестник "Сега" коментира: "НОИ печели от пенсионната реформа засега". За първи път от две години по-малко хора от масовата трета категория излизат в пенсия. Резултатите, макар и само за първото полугодие, са по-обнадеждаващи от очакваното.

Няма лекари за десет области, алармира "Телеграф". Търсят се семейни лекари, кардиолози и медицински сестри. Във Видин няма уролози, в Силистра липсват психиатри.

"Дума" цитира констатация на Върховната административна прокуратура, според която МВР не спазва законовите си задължения за случайно разпределение на досъдебните производства.

"С новата уредба против тероризма ще могат да ни подслушват по закон и по препоръка на полицията", е водещото заглавие на вестник "Труд". Опозицията е недоволна от приетия на първо четене проектозакон, защото с него се дават твърде много права на вътрешния министър, пише още изданието.

"Пълен хаос цари кой контролира ГМО в храните", пише "Сега". Повод за коментара е решението на правителството да намали размера на глобите за използване на ГМО в храните.

"Искаме от Брюксел кораби и хеликоптери", пише "Стандарт". Премиерът е призовал за това в телефонен разговор германския канцлер Ангела Меркел. Тя пък обещала на Бойко Борисов помощ за охрана на границата.

"София ще сключи спорен договор с частен превозвач за 142 милиона лева", пише "Капитал дейли", по повод решението на Столичния общински съвет да даде на концесия на "МТК груп" 17 автобусни линии за срок от 8 години.

Според "Монитор", търговски обекти на мигранти пречат на бизнеса в сърцето на София. В района на булевард "Мария Луиза" има толкова арабски магазини, че българските остават без клиенти. Вестникът цитира и оплаквания, че бежанци опипват жени на Централната жп гара. В интервю за "Монитор", заместник-председателят на парламентарната комисия по отбрана Валентин Радев настоява да се преразгледа Дъблинското споразумение за бежанците. Той смята и че охраната на военните складове трябва да се засили предвид разрастващия се тероризъм.

"24 часа" пише: "Срамно и унизително за българите! Българин прати донос в ЮНЕСКО и ООН срещу Ирина Бокова!"

"Разгневени рокери освиркаха съда", пише "Труд". Десетки мотористи освиркаха съдии от Софийския окръжен съд, които пуснаха под домашен арест турски гастербайтер, блъснал и убил с колата си съпрузи край Драгоман. Протестиращите настояват, по принцип, чужденците, нарушили у нас законодателството ни, да бъдат ескортирани от полицаи и да се проверява дали са почивали достатъчно, преди да продължат да пътуват.

"Председателството на Европейския съюз е изключителна възможност и голям риск за България", е коментарът в "Стандарт", специалистът по европейско право Атанас Семов.

В навечерието на събирането на социалистите на Бузлуджа "Земя" помества визията на БСП за България и за собственото си бъдеще.

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе