Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Преглед на печата

Преглед на печата

Бизнесът със светена вода в Българската православна църка продължава да се разраства. След Рилската обител и Бачково, и поморийският манастир "Свети Георги" печели от водата. Репортер на ТРУД съобщава, че си е купил бутилка за един лев от храма в Поморие дни преди днешната Цветница и предстоящите големи християнски празници Великден и Гергьовден. 

Вестниците посвещават обширно място на случая с убитата Александра от Поморие. Психическо заболяване, алчност, лудост или завист са четирите версии на полицията и прокуратурата, довели до смъртта на детето. Според бащата, той бил изнудван за пари, посочва ТРУД. 24 ЧАСА обяснява, че, според специалистите, патологичен пристъп е отприщил деструктивните реакции у извършителката на престъплението Атанаска Георгиева. Вестникът посочва, че е Атанаска и сестрите й Евгения и Северина са родени в Златоград. Семейството обаче не живее в града от 14 години, след като продало къщата си. Оттогава те почти не поддържат отношения с роднините си. ПРЕСА посочва, че убийството е станало заради реплика на убитата Александра по адрес на двамата синове на Атанаска Георгиева. Това признала самата тя на разпити в полицията. 

Проектът за закона за частния фалит ще е готов до седмица, пише 24 ЧАСА, като цитира правосъдния министър Зинаида Златанова. От него ще могат да се ползват всички, които са задлъжнели към банки, държавата и други институции. Фалит ще се иска и за непосилни заеми, получени от физически и юридически лица, ако има документ за задължението. МОНИТОР обяснява по темата, че при обявяване на частен фалит няма да се дължат лихви и неустойки по задължението. Според проектозакона, за свръхзадлъжняло се обявява физическо лице, чийто дълг надхвърля 1/3 от притежаваното от него имущество.  

Държавен съдия по вписваният е уволнен заради заличена ипотека на имот на длъжник. При вписването, след продажба, служителят от Силистра "забравил" да нанесе ипотеката. Заместник министърът на правосъдието Сабрие Сапунджиева не уточни дали съдията ще бъде даден на прокуратурата, посочва СТАНДАРТ. 

Броят на българчетата, осиновени зад граница, се увеличава. През 2013 г., осиновените в чужбина са 407, като повечето от тях заминават за Съединените щати, отбелязва  ПРЕСА  като цитира директора на дирекция "Международни осиновявания Милена Първанова. 

Модни къщи излязоха с предложение за купуване на абитуриентски тоалет на лизинг. Те дават възможност роклите и костюмите да се изплащат на вноски за период от 3 до 5 месеца, в зависимост от това дали поръчките са дадени в началото на годината, съобщава  ТЕЛЕГРАФ.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе