Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Преглед на печата

Преглед на печата

"Път пропадна в язовир", 100 души остават изолирани, пише на първа страница 24 часа и помества снимка от огромното свлачище на пътя към питейния язовир "Боровица". Той снабдява с вода Кърджали, Момчилград и 60 села. Според Телеграф, над България се вихрят циклони. Единият, с име Антон, донесъл снеговете, а през следващата седмица Кейти ще ни донесе затопляне на времето. На първата си страница обаче Новинар предупреждава "Идват нови студове", подпочвени води заляха стотици домове.

"Моделът "свой" вече сменя модела "кой", е водещото заглавие на Труд. Реформаторският блок вече преяжда с власт, битката между десните партии в коалицията започна да поражда конфликти. И Преса посвещава челното си заглавие на тази тема - "Реформаторите се карат кой преяжда с повече власт", викат Лукарски и Кунева на другарски съд да обясняват направените от тях назначения.

24 часа съобщава, че кандидат за председател на ДАНС е Димитър Георгиев, съветник на вицепремиера Кунева и ръководител на офиса на Интерпол у нас. Той е кавалер на френския национален орден и бивш заместник-министър на вътрешните работи, припомня изданието.

Водещото заглавие на Стандарт е посветено на новината, че българка, Ива Петрова, служителка на МВФ, оглавява мисията в Гърция. мисията на Фонда у нас пък препоръчва да се засили контролът върху отпускането на заеми на свързани лица, пише още "Стандарт". Експертите прогнозират ръст на икономиката тази година от 1,25 на сто.

"Снабдяваме цяла Европа с минерала зеолит, започваме износ и за Китай",  хвали се пред Новинар Славчо Славов, управител на българска фирма, която добива минерала. Той е с лечебни свойства, помага срещу целулит, махмурлук и редица по-тежки заболявания.

"В София, Силистра и Пловдив са най-недоволни от здравните услуги", пише на първа страница Сега, като цитира изследване на института за пазарна икономика. 

Водещото заглавие на Дума е "Частна фирма получила достъп до системата на министерството на отбраната". Земеделска "калинка", близка на военния министър, е причина за пробив в сигурността. Става дума за Росица Русева, оглавяваща "Снабдяване и търговия", разрешила достъп на частна охранителна фирма до сървърите и до личните кодове на програмата, с която подчиненото й дружество работи, допълва вестникът.

Монитор информира, че в Гърция са арестувани двама българи с обвинение за трафик на деца. Българско бебе се продавало в чужбина за три хиляди евро. Богаташи припознават децата, за да не чакат дългата процедура по осиновяване. Схемата е стара, но продължава да работи, уточнява вестникът.

Архитект Георги Стоилов, който е бил кмет на София в периода 1967-71 година, коментира в интервю за Преса, че движението на трамваи и автомобили по булевард "Витоша" е трябвало да се запази. Според него, парвенющината е убила архитектурния дух на столицата.

В интервю за Труд, поетът Любомир Левчев, който скоро ще навърши 80 години, казва "...политическите игри ме дразнят...и ги оприличава на лабиринт с много изходи, но без вход. Кинорежисьорът Георги Балабанов, който живее във Франция, смята, че днес в България сме по-свободни, отколкото на Запад. За вестник Сега той казва още, че у нас се случват същите неща, които се случват и по света, само че пречупени през балканския мироглед. "По-големият въпрос, който стои пред западните общества, е какво да се прави оттук нататък", заключава Балабанов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе