Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Преглед на печата

Преглед на печата

Само 253 хиляди лева са удържани от депутатите за неоправдани отсъствия от началото на мандата на 44-ото Народно събрание. Това са съобщили за вестник "Труд" от администрацията на парламента. Данните за февруари все още се обработват. Изданието припомня, че БСП обяви бойкот на парламента на 17 февруари, а от управляващото мнозинство поставиха въпроса да се удържа цялото възнаграждение при неоправдани отсъствия, вместо само две трети. Глобите за липса от заседания са малко, защото почти всички отсъствия се извиняват от председателя на Народното събрание, пояснява вестникът.

Столичните издания съобщават и за акцията на прокуратурата и МВР в Силистра, при която бяха арестувани над 10 души заподозрени за измами при отпускане на пенсии. Сред тях е и ръководителят на териториалното подразделение на Осигурителния институт в Силистра Милен Пенчев. Пенсионните фондове са били източвани чрез фалшиви документи за трудов стаж от първа категория, пояснява "Труд". Пенчев имал в дома си паралелна на НОИ структура, където пазел  досиетата на пенсионерите, за да може да ги контролира, пише "24 часа".

Български пчелари се опитват да получават евросубсидии с празни кошери, информира вестник "Монитор", като се позовава на земеделския министър Румен Порожанов. В следващия програмен период европейските субсидии за пчеларите ще нараснат с 60 на сто. В сумата ще бъдат включени пари за модернизация, за да се даде възможност и на дребните производители да имат достъп до цифровизацията в пчеларството, съобщава още изданието.

Отпадане на ДДС за билетите за кино при прожекции на български и европейски фирми. Това предвижда Стратегия за развитие на културата за периода 2019-2029 г., съобщава "Телеграф". В документа е заложено и изискването половината от програмното време на българските телевизии да е заето от европейски филми и телевизионни предавания. Предвидено е и въвеждане на обучение по кино в средните училища, допълва вестникът.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе