Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Преглед на печата

Преглед на печата Половината от лекарите работят в шестте най-големи града в България. Най-малко са медиците в Силистра, Разград и Смолян.

В някои градове дори няма нито един лекар от определена специалност. Например във Видин липсват уролози. Ако на някого му се наложи консултация с такъв доктор трябва да се разходи близо 90 километра до Монтана, пише по темата вестник Преса.

Грипът още не е плъзнал из страната, но има повишено търсене на медицинска помощ, най-вече в детските отделения, отбелязва Труд като цитира главния държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. В момента върлуват различни видове вируси. Някои от тях предизвикват остра кашлица, придружена от болки в мускулите, други са съпътствани от хрема или повръщане, но не става дума за грип, посочва вестникът.

Президентът Росен Плевнелиев занемари дейността на съветите на "Дондуков 2". Изключение правят само два - Консултативният съвет за национална сигурност, който по закон се свиква най-малко един път на три месеца, и този за развитие на регионите и национална инфраструктура, пише Преса.

Земеделците в Добруджа се притесняват, че ако не завали сняг до десетина дни, житото ще пострада. Засега има запаси от влага в почвата. Според експерти те обаче ще се изчерпат, ако сухото и сравнително топло време се задържи, посочва в публикация вестник Телеграф.

Брокери целенасочено намаляват цената на имота без знанието на продавача с цел да привлекат повече обаждания. Това съобщава пред Монитор експертът Добромир Ганев, според когото така се конкурират нелоялно останалите агенции, които евентуално предлагат същия имот.

София ще има паметник на цар Самуил тази есен. Инициативата е част от програмата за отбелязването на хиляда години от смъртта на предпоследния владетел на Първата българска държава, научаваме от публикация на 24 часа.

Пловдивчани са най-щастливите хора в България, показва проучване за развитието на регионите на Института за пазарна икономика. Високото ниво на удовлетвореност в града се обяснява с по-лекия удар на кризата, отбелязва вестник Стандарт.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе