Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Преглед на печата

Преглед на печата

"Депутатите все пак ще променят фирмени данъци със задна дата", пише, на първа страница, "Сега". Вестникът припомня решение на Конституционния съд от 1996 г., според което "Нормите, с които се въвеждат данъчните задължения или данъчни утежнения трябва да бъдат създадени преди времето, за което те се отнасят."

"Губим милиарди от лошо законодателство" констатира анализаторът, доцент Красен Станчев, цитиран от вестник "Труд". Той е автор на изследване, обхващащо последните девет години, в което разглежда 19 случая на лошо управление на законите. В сравнение с 2004 година, сега плащаме три пъти повече данъци, но данъчната ни система е добра, смята той.

Заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков казва, в интервю за "Стандарт" "Строим язовири, за да няма режим на водата". Според него, това е тенденция в държавната политика от 2011 година насам.

"Само 40 % от нивите у нас се засяват с българска пшеница", информира, от страниците на "Монитор", Христо Стоянов, докторант в Добруджанския земеделски институт. Той препоръчва зърното тритикале, което е уникален продукт за хляб с много добри диетични характеристики.

"Капитал дейли" коментира една от скандалните сделки през последните дни - покупката на дипломатически имоти за милиони левове от трима младежи от Стара Загора без бизнес план и без бизнес минало. Не е ясно откъде ще намерят пари да платят на Агенцията за приватизация, коментира вестникът.

"Земя" коментира, на първа страница, другата скандална сделка - "Конюшня за кокошка". Реформатори и гербери продават общински имот в центъра на столицата за жълти стотинки, алармират от БСП. Внесен е сигнал до главния прокурор, обяви Корнелия Нинова, цитирана от вестника.

"Дума" допълва "Продадоха Царските конюшни за 90 лева на квадрат".

"Джипита ни тъпчат с антидепресанти" заради неправилна диагностика, алармира "Монитор". През последните две години се наблюдава повишено търсене на антидепреснати, всеки шести клиент на аптека е с такава рецепта.

"Ще има масова сеч в Борисовата градина", предупреждава вестник "Сега". 30 процента от дърветата трябва да бъдат отсечени, защото са болни, аргументират се от столичната община. Жителите на квартал "Изгрев" са възмутени от плановете.

"24 часа" пише "Силистра запазва 87-те чинара в центъра". Управници и жители на града съвместно ще преработят проекта за ремонт на булеварда и така ще бъдат отсечени две или три дървета, вместо всичките 87.

В Свиленград изпитват остър недостиг на персонал за казината, съобщава "Стандарт". Необходими са 1 500 души, ако се има пред вид издадените строителни разрешения за повече от 20 казина и хотели.

"Телеграф" помества свое разследване на джебчийските набези на нашенки зад граница. Български и румънски крадци са си поделили територията на Октоберфест, който ще започне след седмици в Мюнхен. В Прага са особено активни на популярния Карлов мост, пише вестникът.

Професор Антоний Гълъбов, социолог и политолог, заявява, в интервю за "Труд" "Тактиката на ГЕРБ изтощава другите кандидати". Той прогнозира балотаж между кандидатите за президент и вицепрезидент на ГЕРБ и на "Патриотичния фронт" и "Атака".

"24 часа" съобщава с водещото си заглавие "Бургас забрани да се събират пари от родители в градини и училища".

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе