Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Преглед на българския печат

Преглед на българския печат"Полицаи обгориха три деца с граната за 1 юни", пише в заглавие на първата си страница вестник "24 часа". Равносметката от инициативата на полицията и общината в града “Ваканция, здравей! Да играем безопасно" е "три ранени деца, временно отстранен директор на МВР в Силистра и разследване на прокуратурата за причиняване на телесни повреди при работа с взривни вещества".

При демонстративното взривяване на светлинно-звукова граната "децата са се намирали на 50 метра от мястото", но осколка е стигнала до тях. Две 6-годишни момченца са получили обгаряния по крайниците, оказана им е спешна помощ и са били освободени. Трето момиченце, също на 6 г., е транспортирано в Русе. То е получило изгаряния в областта на гърдите, посочва "24 часа".

В интервю за вестник "Труд" Цветан Цветанов, който подаде оставка от всички ръководни постове в ГЕРБ, заявява, че "Успех не се постига с администриране, а с повече доверие". Той посочва, че за конфликт между него и премиера и лидер на партията Бойко Борисов не може да се говори, а само за различия. По думите му  ГЕРБ е в много добра кондиция и очаква да се справи успешно на предстоящите местни избори.

"Близо 1 млрд. лева е спечелила страната ни от културен туризъм през миналата година, което е 1/3 от приходите в сектора", съобщава „Монитор“ като цитира директора на Института за анализи и оценки Румен Драганов. По думите му секторът започна бурното си развитие още през 2017-а, като посещенията на чужденци се увеличават с всяка изминала година. Експертите отчитат ръст от 18-22% и така броят на туристите, които влизат в страната ни с цел туризъм в градска историческа среда, е достигнал 3,5 милиона души. За сравнение преди две години броят им е бил 1,1 млн. души. Общият брой на чуждите туристи у нас пък е бил 11,7 милиона души, допълва "Монитор".

"Фейсбук се превръща в дигитално гробище", пише вестник "Сега". След 50 години, ако не и по-рано, вероятно ще има повече профили на покойници, отколкото на живи потребители на социалната мрежа. Това показва проучване, направено от Оксфордския интернет институт, цитирано от изданието.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе