Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Предвеликденски Дни на православието започнаха в Алфатар

Предвеликденски Дни на православието започнаха в Алфатар

Предвеликденски Дни на православието започнаха за  втора поредна година в Алфатар. На откриването бяха Негово Високопреосвещенство Доростолският митрополит Амвросий, заместник областният управител Янка Господинова и представителите на местното самоуправление в Алфатар – кметът Йорданка Узунска, както и председателят на Общинския съвет Златка Питакова.
Началото бе сложено с изложба с тематични рисунки, картички, яйца и козунаци.
Утре в 10:30 ч. в храма „Света Троица” е планирана „Великденска работилница” за боядисване на яйца от деца с помощта на представителите на Общинската администрация.
В петък от 17 ч. в НЧ „Й. Йовков – 1894 г.” са съпътстващите прояви – изложбата „Иде Великден”, която е на домакините от читалището, и базарът на СНЦ „Екатерина Каравелова” от Силистра. Ще има и празничен концерт по повод християнския празник Великден с участието на ЦДГ „Щастливо детство, ОУ „Хр. Ботев”, Клуб за народни хора „Ведрина” и Танцова формация „Добруджанка”.
Съботният ден е отреден за лазаруване по домовете. Същият ден в Духовния център в село Калипетрово е 11-ият Събор на лазарските групи, чието начало е от 10 ч. В неделя на Цветница от 9 ч. в алфатарския храм ще бъде отслужена Света Литургия за Връбница, след която са освещаването на върбовите клонки и молебенът за здраве на всички именници.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе