Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

САЩ налагат санкции на севернокорейски висши представители за посегателства върху човешките права

САЩ налагат санкции на севернокорейски висши представители за посегателства върху човешките права

  САЩ обявиха, че налагат санкции на седем висши севернокорейски представители и три юридически лица заради сериозни нарушения на правата на човека, предаде Ройтерс.

    "Днешните санкции са насочени срещу висши севернокорейски военни и правителствени представители, обвинени в драстични посегателства върху човешките права", посочи в изявление американският министър на финансите Стивън Мнучин.
    Наша мишена са и онези, които помагат финансово за поддържането на режима с чужда валута, спечелена чрез принудителен труд, допълни министърът, цитиран от Франс прес.
    Сред личностите обект на новите санкции са директорът и заместник-директорът на Командването за военна сигурност, първият заместник-министър в министерството на народната сигурност и министърът на труда, а също севернокорейският генерален консул в китайския град Шънян и дипломат в посолството на КНДР във Виетнам.
    Същевременно специалният докладчик ООН по въпроса за правата на човека в Северна Корея Томас Кинтана предупреди, че санкциите, наложени на Пхенян от ООН, може да допринесат до влошаване на положението с човешките права в страната.
    Експортните и търговските забрани, наложени от Съвета за сигурност, засягащи ключови отрасли на икономиката, може да имат преки последици върху достъпа на севернокорейските граждани до медицинско обслужване и да възпрепятстват хуманитарните усилия в страната, посочи Кинтана, представяйки пред Общото събрание на ООН в Ню Йорк доклада си за Северна Корея.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе