Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Силистренският драматично-куклен театър представи България на три международни театрални фестивала

Силистренският драматично-куклен театър представи България на три международни театрални фестивала

За 20 дни трупата на Силистренския драматично-куклен театър участва в три международни театрални фестивала, като на два от форумите силистренските актьори са били единствен представител на България.

На международния куклен фестивал  "Ликурич-70" в молдовския град Кишинев куклените актьори от Силистра са очаровали публиката с постановката "Безценното камъче" по текст на Ангел Каралийчев.

Това е един много достоен фестивал, който се прави на 5 години за обмяна на опит и на идеи. Безкрайно удоволствие е колеги да ти ръкопляскат и да те карат по 3-4 пъти да се поклониш, поясни актрисата Денка Чапкънова. 

Имаше и българска публика на този фестивал -  българско училище. Бяха довели деца от него и явно разбраха всичко децата, като това още повече ни мотивираше да играем, сподели и актьорът Станислав Георгиев.

В най-новата си постановка "Търси се нов съпруг" от хърватския драматург Миро Гавран трупата е изиграла на фестивала "Дни на комедията" в македонския град Куманово и в Румнъния в град Гюргево на фестивала "Дни на дунавските държави". 

Трупата е високо оценена от публиката, заяви директорът на театъра Златина Станева:

За първи път на толкова голяма сцена – в салона имаше над 500 зрители, които разбираха текста и реагираха много адекватно и оценката, която поставиха, беше една от най-високите.

До края на годината дейността на театъра продължава с представления в района и в цялата страна.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе