Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Предложихме оферта на Hyundai за завод у нас

Предложихме оферта на Hyundai за завод у нас

"България е представила оферта за южнокорейска инвестиция за автомобилен завод на Hyundai", съобщи министър-председателят Бойко Борисов, който е на посещение в Южна Корея. 

Като част от визитата си премиерът посети Центъра за научноизследователска и развойна дейност на „Hyundai Motor Group“, който се намира в град  Хуасонг.  В него работят около 10 000 служители, които разработват автомобилни технологии. Домакините посрещнаха Борисов с голям надпис на български с латински букви за добре дошъл. На него пише "Добре дошли в нашия център, министър-председател Борисов".

Бойко Борисов

"Страната ни е известна със заводите си в автомобилостроенето. Тя е прекрасна дестинация, с много добро качество, с много добри възможности", каза още премиерът. И допълни, че крайното решение за евентуалното изграждане на завод на Hyundai в България ще бъде взето от Борда на директорите на южнокорейския концерн.

"Надявам, че ще продължим да имаме успех в разговорите. Заради продължаващите с преговори с Volkswagen, навсякъде по света са чули за страната ни", каза още Борисов.

Бойко Борисов

Снимки: Правителствена пресслужба

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе