Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Преди локдауна: Лондончани се изнасят на пожар

Преди локдауна: Лондончани се изнасят на пожар

Хиляди хора се втурнаха да напускат Лондон в събота вечерта, след като премиерът Борис Джонсън обяви, че столицата и една трета от Англия ще бъдат вкарани в най-строгата четвърта зона на карантина. Това предизвика паника и масово тръгване на път, което напълни гари и магистрали, съобщи Дейли Мейл.

С драконовското затягане на мерките преди празниците ще бъдат затворени всички магазини с несъществено значение, въвеждат се ограничения за пътуване, включително препоръка за „оставане вкъщи“ за самата Коледа. Това се случва въпреки че премиерът Борис Джонсън заяви само преди дни, че ще бъде „нечовешко“ да се "бракуват" пет дни празници.

Коледните планове за милиони лондончани бяха поставени под въпрос от съобщението на премиера, много планиращи пътувания извън столицата  между 23 и 27 декември може да се отложат. Затова много лондончани побързаха да излязат от града преди мерките да са врезли в сила.

Други пък се юрнаха да пазаруват спешно коледни подаръци. Снимки от Оксфорд Стрийт в Лондон показват огромни тълпи купувачи, които заливат улиците, за да вземат покупките си в последния момент преди въвеждането на мерките от ниво 4, които влязоха в сила от полунощ в събота.  Експертите прогнозират, че касите в Обединеното кралство ще звънят със зашеметяващите 2,5 милиона паунда на минута, похарчени преди 22 декември. Министърът Майкъл Гоув също беше забелязан натоварен с чанти в Лондон, въпреки че знаеше за плановете да въведе ниво 4 часа преди всички други.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе