Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Предаваме европредседателството на Австрия на 4 и 5 юни

Предаваме европредседателството на Австрия на 4 и 5 юни

Последният съвет на Българското председателство ще бъде на 4 и 5 юни 2018 г. и там ще приключи формалната работа по досиетата и ще се предаде щафетата на Австрийското председателство. Това каза министърът на правосъдието Цецка Цачева по време на изслушването си в правната комисия за напредъка по реализацията на приоритетите на Българското председателство, цитирана от „Фокус".

Цачева уточни, че последният съвет ще се проведе в Люксембург. „За мен е изключително важно да информирам ресорната комисия за напредъка и очакванията докрая на Българското председателство по отделните досиета и теми, които са в компетентността на Министерство на правосъдието. Подобен отчет направих преди ден, в понеделник", каза Цачева. Тя отчете, че сред досиетата, по които Българското председателство провежда триалози е този за Агенцията на ЕС за сътрудничество в областта на наказателното правосъдие. „Напредъкът е обвързан с работата по проекта на регламент относно обработването на лични данни от институциите на ЕС", коментира Цачева.

Министърът заяви, че Българското председателство продължава да работи активно за постигане на съгласие по финализиране на преговорите по досието. "Работата на този регламент е и във връзка с общия регламент на защита на данните", каза тя. Цачева посочи, че стремежът на страната ни е да приключи триалозите и окончателно да приемем акта. „На следващо място предложение за регламент за решения за обезпечаване и конфискация. По това досие по време на Българското председателство стартираха триалозите", заяви Цачева.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе