Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Лекари от Западна Европа пред тежък избор за кого да има респиратор

Лекари от Западна Европа пред тежък избор за кого да има респиратор

Лекарите в Страсбург и Източна Франция са поставени през труден избор. При ситуация с много заболели и липса на медицинска техника, хора над 75-годишна възраст няма да се допускат до респиратори. Това обясни германският лекар Дирк Ейзер в рубриката „Архивът на мъдростта“ на предаването „Темида – цената на истината“ по телевизия „Евроком“.

„В Страсбург и Източна Франция казват, че хора над 75-годишна възраст няма да се допускат до респиратори. Това звучи много песимистично.  И в такава ситуация ще трябва да се направи избор дали да се остави пациент да умре…“, посочи специалистът и уточни, че това споделяли негови колеги от Франция.

Медикът разказа, че в Германия всички са под карантина. „Политиците предполагат, че в момента е затишие пред буря. Няма никой по улиците, само коли“, посочи той. Най-рискованият момент за населението е посещението на супермаркет. „Когато докосваме метални предмети, е най-опасно като дръжката на врата на магазина за хранителни стоки, или други предмети, и ако се пипнете по лицето си после, може да се заразите“, обясни д-р Ейзер.

Засега се очаква епидемията да продължи до средата на април като оптимистичен вариант.

„В момента се готвим за най-сериозните поражения в следващите седмици. Надяваме се хората да се разболяват постепенно, защото иначе здравната система ще се разпадне“, каза той.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе