Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Пред Белия дом се напълни

Пред Белия дом се напълни

 

Активисти масово се стичат до огражденията, близо до Белия дом. Полицаите ги призоваха да се разотидат. Журналисти снимаха мъж с бейзболна бухалка в раницата си. Полицаите в Ню Йорк пък обещаха да бъдат максимално строги и да арестуват всички, които тръгнат да унищожават чужда собственост, да грабят магазини и да нападат хора.  

ФБР обяви, че започва разследване на случаите, при които днес избиратели получавали фалшиви позвънявания с призиви да си остават вкъщи и да не ходят да гласуват, защото било опасно.

Докато стоеше в щаба си във Вирджиния, Тръмп заяви, че изборите в Тексас, Филаделфия и Аризона „се развиват много добре“ и изрази увереност в победата.  Байден пък каза във Филаделфия, че за него ще гласуват повече американци, отколкото когато и да било по-рано.

Двамата претенденти за Белия дом отново излязоха с призиви към американците.

Джо Байдън заяви, че ако гласуват за него, избират „надежда, единство, наука и истина“. Тръмп пък призова да се гласува за него като припомни, че е успял да ускори американската икономика с 33% за последното тримесечие и обеща следващата година да бъде с най-големите икономически успехи в историята на Америка.

Докато двамата кандидати отправяха призивите, в кварталите до Белия дом, започнаха да закачат табели с надпис Bank of America, опасявайки се от размирици по-късно през нощта.

Засега обаче гласуването протича спокойно навсякъде.

В Израел се появиха надписи в подкрепа на Тръмп, които гласят: „Тръмп ще направи Израел отново велика страна“.

Като атракция се появи и двойник на севернокорейския лидер Ким Чен ун, който носеше табела, на която пише: „Аз съм за Тръмп“.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе