Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Пребиха 93-годишна жена за 100 лева

Пребиха 93-годишна жена за 100 лева

Маскиран мъж преби и ограби самотна жена в село Ръжево Конаре в района на Пловдив. Нападението е станало късно вечерта, след като жената е заспала, съобщава Нова телевизия.

Нападателят е ударил възрастната жена в лицето и е взел 100 лева. Тя е откарана в пловдивска болница, където е настанена в хирургичния блок. Жертвата е с травми по гърдите и лицето.

93-годишната Дона Чернева живее сама в пловдивското село Ръжево Конаре. Във вторник вечерта легнала, без да заключи външната врата. Изведнъж в къщата се промъкнал неканен гост. Нападателят си тръгнал със 100 лв. – остатъка от пенсията на пенсионерката. Преди да си тръгне, скрил телефона, за да не може да се обади на никого.

Хората в селото са в шок от случилото се. Разказват, че миналата година при подобен грабеж е била убита друга самотна пенсионерка. Експертите по сигурността твърдят, че напоследък крадците подбират жертвите според това дали са монтирали аларма в домовете си.

Полицията вече е задържала двама мъже на възраст 27г. и 32г., които са нападнали и обрали баба Дона в дома й. И двамата са с доста на брой криминални прояви.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе