Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Пребиха доайена в общината във Велинград

Пребиха доайена в общината във Велинград

Неизвестни лица са нападнали общинската съветничка от Велинград Екатерина Каферинова, съобщи кметът на община Велинград д-р Костадин Коев, цитиран от Фокус. Той уточни, че нападението е станало след сесията на Общинския съвет.

„Каферинова е излязла от сградата на Общината и в една от малките улички в центъра е нападната, по първоначална информация от двама неизвестни мъже, които са ѝ нанесли удари по лицето. Те са я съборили на земята и са продължили да я удрят, след това са избягали", обясни д-р Коев. Той допълни, че Каферинова е в болница със средна телесна повреда. „Направен ѝ е скенер, засега няма опасност за живота ѝ", уточни кметът на Велинград. Той каза също, че в момента тече разследване от страна на полицията за извършителите на инцидента и мотивите им да нападнат дългогодишната съветничка от БЗНС.

Говорителят на ОД на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов уточни, че се работи по няколко версии. Той обясни, че сигналът за нападението е подаден в обедните часове. „Двама млади непознати мъже с якета и качулки на главите са се приближили до жената и са ѝ нанесли няколко удара в областта на главата. Тя е транспортирана за преглед в болница. Извършителите на нападението са избягали. На мястото е извършен оглед от дежурните в РУ-Велинград. Предприети са действия по установяване самоличността на нападателите", уточни Стоянов. Той каза също, че се установява причината за инцидента – дали побоят е извършен по чисто хулигански подбуди или е свързан с дейността ѝ в обществената сфера или като частен бизнес.

През 2007 година бе взривен лекият автомобил на Каферинова. Извършителят не бе открит. Месец преди този инцидент неизвестни лица хвърлиха запалителна течност през нощта в дома на общинската съветничка. В резултат бяха нанесени сериозни щети на имуществото ѝ. Екатерина Каферинова е над пет мандата общински съветник.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе