Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Путин: Не правя разлика между руснаци и украинци

Путин: Не правя разлика между руснаци и украинци

Путин заяви, че Русия не се бори с изборите с избора на украинския народ, но протестира против такава смяна на властта, която се случи в Киев. Русия е готова да приеме всеки един избори на „братския украински народ", но категорично не е съгласна със способите за смяна на властта в страната, заяви Путин.

„Въобще не правя разлика между руснаците и украинците, но ние сме против тази смяна на властта. Тя е лоша въобще, навсякъде по света, а в постсъветското пространство е абсолютно неприемлива", каза руският президент. Руският лидер отбеляза, че в много бивши републики на Съветския съюз „не се е установила устойчива политическа система", предава Интерфакс.

Президентът на Русия Владимир Путин смята за обосновано мнението, че пикът на икономическата криза в Русия вече е преминат. Това руският лидер заяви в рамките на заседание на дискусионния клуб „Валдай", който се провежда в Сочи.

По думите на Путин, в момента усилията трябва да бъдат съсредоточени върху решаването на няколко проблема, сред които е подкрепата на пострадалите отрасли на промишлеността – строителството, машиностроенето, автомобилостроенето, няколко високотехнологични отрасъла в строителството.

По думите на Путин, една от задачите, които се решават от руските власти и Централната банка за преодоляване на кризата, това е стабилизацията на националната валута. „Това е един от показателите, който ни дава прави да твърдим, че е настъпила известна стабилизация. Курсът на националната валута има определено пазарно колебание, свързано с цената на петрола, но все пак се е стабилизирал", каза Путин.

Според руския лидер, руската икономика ще преодолее последствията от световната криза и няма да изхарчи натрупаните „стратегически запаси".

Президентът на Русия се изказа негативно относно финансирането на САЩ за опозициите в другите страни за смяна на режима. Владимир Путин подчерта, че това не е нормална ситуация.

„Може да се дискутира колко е изгодно, но ако се финансира вътрешната опозиция, ако почти открито се харчат милиарди за подкрепа на вътрешната опозиция, то тогава това нормална политическа практика ли е?", попита руският президент.

По думите на руския лидер, тази практика подкопава доверието на международно равнище. Едновременно с това Путин добави, че САЩ също се опитват да повлияят и на вътрешната политика на Русия. Така руският президент коментира мнението за това, че Вашингтон не иска смяна на властта в Русия.

„Друг наш колега, модератор, както аз разбирам, говори: това е неправилна трактовка, че САЩ искат да променят политическата система на властта в Русия. Трудно ми е да се съглася с тази трактовка", каза Путин.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе