Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Пожар изпепели деца в руски мол

Пожар изпепели деца в руски мол

Три деца и жена загинаха при пожар в търговски център в руския град Кемерово в Сибир. Пострадали са още 26 души, които са откарани в болници. Евакуирани са над 100 посетители.

Телата на загиналите по време на пожара жена и три деца са открити в залата за детски игри в търговския център. Починали са от отравяне с газове. Спасителите са евакуирали повече от 100 посетители от мола в сибирския град, съобщи Светлана Петренко от Следствения комитет на Русия.

50 пожарни с 230 огнеборци са изпратени да гасят пожара. От Министерството на извънредните ситуации съобщиха, че пожарът е на последния етаж, където има няколко кина и детски площадки с атракции.

"Площта на пожара в търговско-развлекателния център в Кемерово е хиляда и петстотин квадратни метра. Между четвъртия и петия етаж има частично разрушени стени. Спасени са 20 души. Проведена е евакуация на посетителите и персонала на търговския център. На мястото на пожара работи Оперативен щаб на Главното управление на Министерството на извънредните ситуации. Разположена е и лаборатория, която прави замервания на въздуха за пределно допустими вредни вещества. Открита е гореща телефонна линия, на място работят и психолози", каза Петр Камбур-старши офицер от Националния център за уравление в кризисни ситуации.

От Москва е изпратена специална разследваща група.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе