Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Поздравиха Елизабет II с 900 коня

Поздравиха Елизабет II с 900 коня

Децата и внуците на кралицата лично участваха в шоуто в Уиндзор

С грандиозно конно шоу, посветено на 90-годишнината на кралица Елизабет Втора, приключиха в неделя вечер традиционните конни състезания в Уиндзор. 900 коня, техните ездачи, както и звезди на световната музика разказаха живота на кралицата под формата на театър с коне. Заобиколена от семейството си, Елизабет II радостно ръкопляскаше на изпълненията, а в представлението участваха и някои от децата и внуците на кралицата.

Кралицата и съпругът й принц Филип пристигнаха в каляска, теглена от коне, пред около 5500 души, близо до Уиндзорския замък. Те бяха посрещнати от принц Чарлз и неговите синове - принц Уилям със съпругата му Кейт и принц Хари. Чарлз е патрон на тазгодишните чествания на 90-ия юбилей на кралицата, която имаше рожден ден на 21 април. Хиляди наблюдаваха тържеството на огромни екрани в парк близо до замъка, както и по телевизията.

В близо 90-минутното шоу участваха звезди като Кайли Миноуг, Андреа Бочели и Джеймс Блънт, но техните изпълнения бяха само фон за истинските звезди - конете, съобщава ДПА. Конни гвардейци, ездачи и музикални състави от цял свят изпълниха хореографски спектакъл, представящ важни събития от живота на кралицата, като коронацията й през 1953 г. В спектакъла участваха около 900 коня - едни от любимите животни на Елизабет Втора.

Самата тя наблюдаваше тържеството от кралската ложа, заобиколена от най-близките си - съпруга й принц Филип, принц Чарлз и съпругата му Камила, принц Уилям и съпругата му Кейт, принц Хари. Почетен гост на кралицата бе кралят на Бахрейн, за когото бе отредено място точно до нея. Внучките й Беатрис и Юджийни също бяха разположени непосредствено зад баба си. В кралската ложа обаче липсваха някои от децата на кралицата - като принцеса Ан и принц Едуард. Изненадващо обаче по-късно те се появиха на манежа, яхнали кон. Заедно с тях почит на кралицата отдадоха и две нейни внучки - Зара Тиндал, която е професионален състезател по конен спорт, и 12-годишната дъщеря на принц Едуард - Луиз.

Над 6000 зрители гледаха на живо конния парад, но в същото време събитието се превърна и в семейно тържество за кралската фамилия, коментира в. "Дейли мейл". Принц Филип и Херцогинята на Кеймбридж Кейт, които седяха един до друг, многократно си разменяха шеги. Почти цялата кралска ложа пък стана и си запуши ушите при изстрелването на оръдие. Кралицата обаче остана на мястото си без видимо безпокойство.

Световноизвестни музиканти допълваха конния спектакъл. "Нейният живот обхваща 10 десетилетия и исторически събития като една световна война, две коронации, стъпване на Луната, началото на ново хилядолетие, две Олимпиади в Лондон", каза водещият в началото на концерта. След това музикантът Гари Барлоу изпълни една от песните си. Актьорът Джим Картър пък разказа за детството на кралицата, преди да даде микрофона на съпругата си Имелда Стонтън, която изпя песен. Актрисата Хелън Мирън след това представи на публиката периода на Втората световна война и битката с нацистите. В концерта участваха още Кайли Миноуг и Андреа Бочели, които имаха възможността да се ръкуват с Елизабет Втора след края на представлението.

Концертът в Уиндзор бе само част от многото празнични събития, с които се отбелязва юбилеят на Елизабет Втора. Тя навърши 90 години на 21 април, но официалният й рожден ден по протокол е на 11 юни. Именно през юни се провеждат най-големите тържества, тъй като времето е по-хубаво. Тогава ще има традиционен парад в Лондон и пикник на един от главните булеварди в британската столица.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе