Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

В повечето населени места балотажът приключи

В повечето населени места балотажът  приключи

В 19 ч. приключи балотажът в повечето населени места в страната. По изключение може да се гласува до 20 ч., ако пред секциите има хора.

Изборният ден в София вече е приключил, събощи за "Хоризонт" председателят на Общинската избирателна комисия Полина Витанова. Балотажи се проведоха в 16 района в столицата. През целия ден избирателната активност е изключително ниска.  Все още обаче няма окончателно обобщени резултати за избирателната активност. Членовете на ОИК вече са в НДК, където ще се приемат изборните книжа от втория тур. 

В община Силистра през деня беше отчетена 36% избирателна активност, почти 10% пункта по-ниска от първия тур.  Всички секции са затворени. В града нямаше екзит пол и първите междинни резултати се очакват след 21.30 часа. В балотажа участваха досегашният кмет от ГЕРБ д-р Юлиян Найденов, който на първия тур получи подкрепата на 44,4 на сто от избирателите, и Александър Сабанов от местната коалиция „Граданско единство”, за когото миналата неделя гласуваха 23,61 % от гласоподавателите.

Повечето секции в община Гърмен също приключиха с изборния ден в 19 ч.  От Щаба на кмета Минка Капитанова споделиха че очакват победа

Изборният ден в Враца приключи с активност от близо 42%. Кандидатът на ГЕРБ Калин Каменов и независимият кандидат Николай Иванов завършиха първия тур с разлика от малко над 1%.

В Сливен още не е ясно какъв е резултатът от битката между кандидата на ГЕРБ Стефан Радев и досегашния кмет Кольо Милев, кандидат на БСП. Изборният ден приключи в 19,00 часа с 41 процента избирателна активност.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе