Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

От Париж не потвърждават информацията за смъртта на Абделхамид Абауд

От Париж не потвърждават информацията за смъртта на Абделхамид Абауд

Френските власти не потвърждават информацията, появила се в световните медии, че Абделхамид Абауд, който се смята за основен организатор на атентатите в Париж, е мъртъв. Това стана ясно от изявление на прокурира на френската столица Франсоа Молен.

Двама души са загинали, но телата им все още не са разпознати. А Абауд със сигурност не е сред арестуваните по време на операцията, категоричен бе той.

По-рано през деня вестник The Washington Post съобщи, позовавайки се на пожелали анонимност двама висши служители на разузнаването, че масовата полицейска акция в сряда е довела до убийството на предполагаемият организатор на атаките в Париж.

Жената, която се е взривила в квартал Сен Дени, най-вероятно е Хасна – братовчедка на издирвания заради парижките атаки Абделхамид Абауд. Тя е родена през 1989 година в град Клиши ла Гарен, департамент О де Сен.

Хората, арестувани или убити, в масовата полицейска акция в северната част на града, са били клетка на терористична група, която била готова да извърши нова терористична атака, уточни прокурорът на Париж.

„Нов екип от терористи беше неутрализиран и всички индикации сочат, че тяхната организационна структура е била готова да атакува", каза още Франсоа Молен, цитиран от "Фокус".

Тялото на трети предполагаем терорист е открито във въпросния апартамент.

Част от квартал Сен Дени остава отцепен от полицията. 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе