Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Британският посланик: Споделям разочарованието на Борисов от медиите

Британският посланик: Споделям разочарованието на Борисов от медиите

„На срещата, на която бяхме поканени посланиците, получихме интересна и актуална информация за бруталното убийство на Виктория Маринова от премиера Бойко Борисов. Той сподели, че е разочарован от начина, по който беше отразен случаят в международните медии и аз споделям това негово разочарование".

Това коментира в „Здравей, България" посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс. По думите й за няколко дни полицията е събрала много доказателства, издадена е Европейска заповед и според нея всяка една европейска полицейска служба трябва да се гордее с такива резултати.

„Напълно съчувствам на премиера за неговото разочарование. Той се почувства сякаш България е предадена в медиите и че много прибързани изводи са извлечени от обстоятелствата около това убийство", коментира още Хопкинс.

„Нашата преса е свободна и невинаги политиците харесват това, което медиите казва. Свободната преса е свободна да каже каквото си иска", допълни тя.

По думите й понякога се получава подобен истеричен отзвук при липсата на надлежно разследване за установяване на връзките.

„На места отразяването на този случай беше ужасяващо, защото това, което не чухме, е, че е едно брутално сексуално престъпление срещу жена", каза Ема Хопкинс.

Тя коментира и положението на Великобритания покрай Brexit.

„В момента се намираме на много критичен етап на преговорите. Следващата седмица има среща на европейските лидери в Брюксел, така че сме в преломен момент. От британска страна притеснението ни е Европа сомнамбулски да не се озове в ситуация без сделка. Бихме искали да има напредък", заяви британският посланик.

„120 000 българи живеят в Обединеното кралство. Ако имаме сделка, вече изчерпателно сме описали техните права да останат и да работят. Призоваваме всяка една европейска страна едностранно да опише правата на британските граждани на нейна територия", поясни Ема Хопкинс.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе