Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Зеленски и Порошенко с тестове за наркотици преди дебата

Зеленски и Порошенко с тестове за наркотици преди дебата

Следващият тур на 21 април

Украинските кандидати за президент Владимир Зеленски и Петър Порошенко преминаха кръвен тест за наркотици и алкохол преди дебата в навечерието на втория тур на изборите.

Зеленски е подложен на медицински преглед в клиниката Eurolab, откъдето екипът на кандидата е излъчвал на живо. Той дойде в клиниката с журналисти и дари кръв пред тях.

Порошенко претърпя тази процедура в антидопинг центъра на НСК "Олимпийски" в Киев, където ще се проведат дебатите. Той също направи анализа в присъствието на пресата и телевизията, обаче, според съобщения в медиите, журналисти от вестник Вести, интернет изданието Strana.ua, телевизионните канали Наш, 1 + 1 и Киев и представителят на блогъра Анатолий Шариа. не са били допуснати да снимат.

По-рано Зеленски каза, че е готов да приеме предизвикателството на Порошенко да проведе дебат преди втория тур на изборите, при условие че се проведе на стадиона в Киев след медицински преглед. Порошенко се съгласи.

В неделя в Украйна бяха проведени президентски избори. Нито един от претендентите не спечели необходимите 50% от гласовете, необходими за победата в първия кръг, поради което бе определен втори тур. Той ще се проведе на 21 април, борбата ще продължат Зеленски и Порошенко.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе