Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Поредни сблъсъци в Харков, има загинали

Поредни сблъсъци в Харков, има загинали

Харков. Поредна нощ на сблъсъци между застъпници на новото управление на Киев и поддръжници на Москва. Снощи активисти, които най-вероятно са от организацията „Десен сектор", са взели трима заложници. Това съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на кмета на града Геннадий Кернес.


По-късно един от заложниците е бил освободен.


„В сградата има около 40 радикали. У бойците за заложници остават двама души, единият от тях е полицаи, влязал в сградата за преговори", обясни Кернес късно снощи.

ИТАР-ТАСС предаде още, че през нощта полицията е извела активистите, взели заложници и организирали стрелба в центъра на града. Не е ясно колко точно на брой са били те.

Двама души са били убити по време на сблъсъците в Харков. Инцидентът е станал късно снощи, когато украински националисти открили огън срещу мъже, които искали да щурмуват тяхната щаб-квартира. Загиналите са проруски демонстрант и минувач.

Кметът на Харков Геннадий Кернес потвърди информацията за двамата убити. „Както знаете аз се намирам под домашен арест. Но работа по телефона. Според информацията, с която разполагам, има два трупа и петима пострадали", обясни той по телефона пред кореспондент на МедиаПорт. Според информацията му, те са служители на полицията.

Провеждането на Евромайдан в Харков е отмнено за събота и неделя заради опасност от провокации и нови сблъсъци между демонстранти, стана ясно от организаторът на събитието Владимир Чистилин, цитиран от УНИАН.

„Във връзка с ескалиране на напрежението в града, заплахите от тероризъм и потвърдените данни за провокации от страна на руски бойци, ние решихме да отменим Евромайдан през уикенда", добави Чистилин.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе