Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Поръчителят на Марангозова остава зад решетките

Поръчителят на Марангозова остава зад решетките

Зад решетките остава офицера от НСО Борис Иванов, обвинен за убийството на Станка Марангозова. Това реши Воненноапелативният съд в София след 3-часово заседание,

Иванов не е присъствал в зала 4 на Съдебната палата, където се проведе делото. Той помолил да не го конвоират от ареста на "Г. М .Димитров", а да бъде представляван от двама адвокати.

Военната прокуратура е представила днес в съда нов разпит на един от обвинените по делото Венцислав Пиров.

 На 22 май той бе пуснат под домашен арест. По неофициална информация една от причините е, че е съдействал на разследването. В ареста освен подп. Иванов, тогава военният съд остави и Петър Костов - Стъкларя, но той не е обжалвал задържането си.

При втория разпит пред следовател Пиров обяснил в детайли в кои заведения се е срещал с Иванов и Костов, но този път споменал и името на Масларов. Според защитата Иванов е контактувал с Пиров по нощните барове, но нямал нищо общо с убийството на Марангозова.

Адвокат Георги Асенов коментира, че в 18-те тома по делото името на Борис Иванов не се съдържа никъде другаде, освен в показанията на Пиров. С тях той прехвърля вината, просто си спасява кожата, заяви още Стефанов, един от защитниците на офицера от НСО.

Моторът, с който се предполага, че е извършено убийството, е бил намерен в езерото на Чепинци, защото Пиров го е хвърлил там. Неговите обяснения могат да се вземат предвид само ако има и други контролни доказателства, заяви адвокат Георги Асенов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе