Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Помпео стъпи там където не трябваше

Помпео стъпи там където не трябваше

Първият държавен секретар на САЩ, посетил еврейско селище на Западния бряг на река Йордан, се оказа днес Майк Помпео, предаде БТА.

Той отиде в лозарското стопанство Псагот, чиито административни сгради се намират в индустриалната зона Шаар Бенямин, която е част от заселнически блок. Визитата протече при сериозно израелско военно присъствие.

Районът е близо до Рамала, където е базирана палестинската автономна власт. Помпео пътува дотам с хеликоптер.

По-рано днес, на съвместна пресконференция с израелския премиер Бенямин Нетаняху в Ерусалим, държавният секретар на САЩ изрази намерение да посети днес и окупираните от Израел Голански възвишения, отбелязва ТАСС.

Съединените щати ще предприемат незабавно мерки срещу организации, свързани с международното движение за бойкотиране на Израел "Бойкот, Лишаване от инвестиции, Санкции", каза още Помпео. Той нарече "антисемитско" движението, което води световна кампания за икономически, културен и научен бойкот на Израел с цел да се сложи край на израелската окупация и колонизация на палестинските територии.

САЩ ще предприемат незабавно мерки, за да идентифицират организациите, замесени в кампанията за омраза, водена от движението, и ще прекратят американската помощ за тях, предупреди Помпео.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе