Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Помпео кацна в Сочи, среща се с Путин

Помпео кацна в Сочи, среща се с Путин

Американският държавен секретар Майкъл Помпео пристигна във вторник в Сочи, където се очаква да се срещне с руския външен министър Сергей Лавров и да бъде приет от президента Владимир Путин. Това е първата визита на дипломат №1 на САЩ в Русия. По-рано Помпео отмени планираното си посещение в Москва.

Очаква се в хода на преговорите в Сочи двете страни да обсъдят съвместния си план по иранската ядрена програма, ситуацията в Сирия и Венецуела, както и продължаването на Договора за съкращаване на стратегическото настъпателно въоръжение. Не е изключено тема на  разговорите да стане възможността за преговори между Путин и американския му колега Доналд Тръмп. По-рано държавният глава на САЩ заяви, че планира да се срещне с Путин по време на форума на Г-20 в Япония, който ще се проведе в края на юни, предаде Би Би Си. "Да, ще се срещна с Путин", заяви той пред журналисти в Белия дом.

По думите на Тръмп, неговата администрация е била най-твърда по отношение на санкциите срещу Русия, но в същото време той вижда смисъл в подобряването на отношенията между Москва и Вашингтон.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе