Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Емил Радев: Очаква се България да получи над 10 милиона евро за щетите от наводненията

Емил Радев: Очаква се България да получи над 10 милиона евро за щетите от наводненията

„Очаква се България да получи 10 300 000 евро помощ за преодоляване на последиците от наводненията по линия на фонд „Солидарност“, заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев.
По неговите думи, тези помощи ще бъдат обсъждани на сесия през следващата седмица. „Процедурата беше изчистена в текущия месец и ще има гласуване, което ще „отпуши” получаването на тези средства от засегнатите страни, една от които е България”, каза евродепутатът.
Запитан за развитието на оповестената по-рано от него в Силистра идея за създаване на интергрупа за Дунавския регион в Европейския парламент, Радев заяви, че вероятно през януари следващата година ръководството на Европарламента ще продължи тази процедура.
Емил Радев бе в Силистра, за да предаде дарение от болнично оборудване и медицински консумативи за болниците в Силистра и Дулово. Силистренската болница получи 51 многофункционални легла и медицински консумативи, които са на стойност над 112 000 лева, а в общинската болница в Дулово бяха доставени още 12 легла. Дарението е осигурено от Организацията на френските скаути.
Евродепутатът се срещна и с директори на социални заведения от област Силистра, на които бяха предоставени хранителни продукти, играчки, помощни средства.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе