Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Лекар получи остра алергия след ваксина на Moderna

Лекар получи остра алергия след ваксина на Moderna

Лекар в Бостън, Масачузетс, е развил остра алергична реакция след получаване на коронавирусна ваксина, разработена от Moderna, съобщи в. „Ню Йорк таймс”.

Според изданието ваксината е била приложена миналия четвъртък. Само след няколко минути той „почувства алергична реакция“ и затова му било инжектирано антиалергично лекарство. Лекарят е настанен в спешното отделение, където е прегледан и след известно време е изписан. „Днес той се чувства добре“, цитира вестникът думите на говорител на болница.

Моderna изрази готовността си да проучи внимателно този инцидент, но заяви, че не е готова да коментира изолиран случай на алергична реакция.

Според „Ню Йорк таймс” това е първият път, когато се съобщава за странични ефекти от ваксината на Moderna. По-рано в САЩ има няколко съобщени случая на алергична реакция към ваксината, разработена съвместно от Pfizer и BioNTech.

На 11 декември Администрацията по храните и лекарствата към Министерството на здравеопазването и хуманните услуги на САЩ (FDA) одобри ваксина, разработена от Pfizer и BioNTech, която вече започна да се прилага в страната. На 18 декември FDA одобри заявление от американската компания Moderna да регистрира ваксината си срещу новия коронавирус по ускорена спешна процедура.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе