Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Полицай-гей осъди кметство за $20 милиона

Полицай-гей осъди кметство за $20 милиона

Шефовете на полицията в Сейнт Луис подминали цели 23 пъти сержант Кийт Уайлдхебър, когато идвало време за повишение, пише вестник Гардиън.

Причината за дискриминацията била сексуалността на Уайлдхебър, който не криел, че е гей.

Полицаят завел дело срещу общината и съдът преценил, че Сейнт Луис дължи на Уайлдхебър почти 20 милиона долара компенсация, защото са го дискриминирали.

В хода на делото сержантът разкрил, че командира му го наричал с обидни имена със сексуален подтекст, а член на управата на полицията го посъветвал "да намали гейщината".

Колеги на Уайлдхебър потвърдиха в съда, че шефовете му са казали, че сержантът "трябва да свали малко нивото на гейщина, ако иска да стане офицер".

Съдебното жури присъди 1,9 милиона долара преки щети, нанесени на Уайлдхебър, 10 милиона долара наказание за кметството на Сейнт Луис за дискриминация, както и 7 милиона долара наказание за това, че шефовете на сержанта опитали да му отмъстят, след като завел делото преди повече от 2 години.

От общината в Сейнт Луис казаха, че ще назначат специален човек, който са следи за дискриминация срещу служители на базата на сексуалността им, защото е "дошло време за промяна".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе