Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Опасност от поледици навсякъде в Северна и Източна България

Опасност от поледици навсякъде в Северна и Източна БългарияЗа днес в 15 области на страната, е обявен жълт код за опасност от поледица, снеговалеж и силен вятър. Временно е ограничено движението по пътя Разград-Русе, Разград-Търговище и Разград-Попово заради заледяване.
Във Враца днес е неучебен ден заради тежката зимна обстановка и заледените улици. От общината призоваха хората да излизат само при абсолютна необходимост. Въпреки критичната обстановка утре ще е учебен ден, съобщи в предаването „Преди всички“ кметът на Враца Калин Каменов:В момента не се движат тролейбусите, тъй като се създава опасност за живота и здравето на хората, получава се късо съединение заради оголените жици. Авариен екип на „Тролейбусен транспорт“ размразява контактната мрежа на тролейбусния транспорт, така че след 10.00 - 10.30 часа да могат да тръгнат и тролейбусите. По всички линии на тролейбусния транспорт сме осигурили автобуси, които да извозват пътниците, така че да не се нарушава транспортната схема на града.
По отношение на електрозахранването за сега няма постъпили сигнали за аварии, има дежурен телефон в Общината. По думите на Каменов почистващата фирма в града вероятно ще бъде санкционирана поради несправяне с работата.
Преустановени са учебните занятия и в силистренските общини Тутракан, Главиница, Ситово, както и в четири училища в Дулово. И утре няма да учат ученицие във всички училища в община Ситово, както й учениците в двете училища в Дулово и в селата Окорш и Паисиево. Обстановката в района е спокойна. Тази сутрин температурите са положителни и движението по пътищата е нормално. Две машини опесъчават заледените участъци по пътя Силистра-Русе, в района на Тутракан. 
Днес се очаква да стане ясно докога ще бъде в сила обявеното вчера бедствено положение в монтанската община Медковец. Всички пътища от републиканската мрежа в област Монтана са проходими и се обработват от 38 специализирани машини. Екипи на пожарната са отстранили тази нощ над 10 паднали по пътищата дървета.
Без електрозахранване са селата Добри дол и Сливата в община Лом. Няма ток и в част от Вълчедръм.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе