Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Пола Йейтс - фатална и дрогирана

Пола Йейтс - фатална и дрогирана

Боб Гелдоф е съкрушен след внезапната смърт на 25-годишната си дъщеря Пийчис. Но това не е първата трагедия в семейството на световноизвестния рокаджия. През септември на 2000 г. той изгуби Пола Йейтс - майката на момичето. Причината - свръхдоза наркотици. Тогава малката е само на 11. Неслучайно по-късно каза, че дълги години се е борила, за да приеме, че майка й е починала. Британската тв водеща си отиде на 41, след като не успя да преодолее мъката по самоубилия се Майкъл Хътчинс. Последната снимка, която Пийчис пуска в "Инстаграм" ден, преди да бъде открита мъртва в дома си, е с майка й Пола.

Боб Гелдоф и Пола Йейтс са двойка близо 20 години. Те се запознават, когато тя е рокжурналистка в известното тв шоу The Tube и е върла фенка на бандата му The Boomtown Rats. Стават гаджета през 1976-а - след изненада, която Йейтс прави на Боб. Тя пристига неочаквано в Париж, където групата му има концерт. Женят се 10 години по-късно в Лас Вегас. През 2012-а Пийчис и вторият й съпруг, Томас Коен от вече несъществуващата група S.C.U.M, минават под венчило в същата църква. Саймън Ле Бон от "Дюран Дюран" е шафер на семейство Гелдоф.

Любопитен факт е, че Пола Йейтс се запознава с Майкъл Хътчинс по същия начин, по който и с Боб.

Тя интервюира солиста на INXS

отново за The Tube, а през 1994 г. пак се среща с него за предаването "Голямата закуска".

Пийчис е на шест, когато майка й изоставя съпруга си Боб Гелдоф и трите им дъщери заради фронтмена на INXS. Това се случва през 1995-а, а скоро след това Пола и Майкъл имат дъщеря Тайгър-Лили, която вече е на 17. Неин кръстник е Ник Кейв, друг прочут австралийски музикант, композитор, поет, актьор и сценарист.

Животът на Майкъл е много екстремен. Включва безброй жени, алкохол, наркотици. Имал е връзки с Кайли Миноуг, Хелена Кристенсен и Вирджиния Хей. След успеха на албума Kick (1987) групата започва да запада. Майкъл опитва кариера в киното, но първият му филм Dogs in Space от 1986 г. е изключително слаб. Следващият, Frankenstein Unbound от 1990 г., не успява да покаже таланта му, тъй като ролята му е много малка. По това време професионалният и личният му живот се разпада. Негови близки смятат, че любовта и животът му с Пола Йейтс се отразяват зле на кариерата му. През 1997 г. има среща с Майкъл Дъглас, за да използват песните му във филма "Face/Off". Хътчинс търси съвети от Майкъл как да продължи да се снима в киното. Не може да понесе спада в кариерата си, още повече след неуспеха на следващия му албум Elegantly Wasted, който излиза през април 1997-а. Според някои твърдения цялата история с Гелдоф и развода също имат принос за депресията му. Майкъл тръгва на турне с INXS, но на 22 ноември 1997 г. е открит мъртъв в стаята си в хотел "Риц-Карлтън" в Сидни. Според някои източници се е обесил, според други следствието по случая е установило, че Хътчинс се е самоубил с алкохол, кокаин, прозак и други лекарства, намерени в кръвта му.

Ник Кейв изпълнява песента Into My Arms на погребението му. Боно от U2, също добър приятел на Майкъл, му посвещава Stuck in a Moment You Can't Get Out Of .

След смъртта на Пола Боб Гелдоф

осиновява Тайгър-Лили

със съгласието на родителите на Хътчинс. Тя израства заедно с неговите дъщери Фифи, Пийчис и Пикси.

Пийчис беше най-свободолюбивата и разкрепостена между дъщерите на прочутия с хуманитарните си каузи ирландец. Британците много я харесваха като тв водеща, тя пък често използваше популярността си да позира за секси фотосесии. Преди три години мацката дори се щракна за бельото Ultimo. Тя стана най-новото лице на марката след Сара Хардинг и Мел Би. "Пийчис беше идеалният избор - млада, притежава голяма класа", заявява тогава директорът на модната къща Микеле Моне. "Харесвам младите момичета, които имат нормално тяло като моето, а не изглеждат като анорексички", сподели тогава тя.

Днес Гелдоф живее в южен Лондон с Тайгър-Лили и с приятелката си, френската актриса Жана Марин. Той все така е посветен на своята мисия - да помага. Боб успя да събере след 20-годишна раздяла членовете на "Пинк Флойд". Дейвид Гилмор и Роджър Уотърс, които не си говореха, заедно с Рик Райт и Ник Мейсън пяха заедно на благотворителния концерт Live 8 през 2005-а.

Музикантът е

прочут с опитите си да обърне вниманието на света към глада в Африка

През октомври 1984 г. реализира проекта "Знаят ли и те, че е Коледа?" - събраните средства бяха за гладуващите в Етиопия. През 1985 г. се състоя спектакълът Live Aid - едновременно на стадионите "Уембли" и "Джон Кенеди" във Филаделфия.

Миналата година на среща с млади природозащитници в Йоханесбург рокаджията прогнозира, че поради климатичните промени човечеството може да не доживее до 2030-а. Боб призова международната общност да се обърне още сега към проблема, а не да отлага мерките за решаването му, тъй като може да стане необратимо късно. Освен това Гелдоф коментира: "Следващата война няма бъде Първа световна или Втора световна - тя ще бъде Последната".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе