Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Похвали за полицаите в Силистра

Похвали за полицаите в Силистра

В Силистра отбелязват празника на полицията с демонстрации на открито. Проявите се провеждат за втора поредна година на силистренския стадион „Доростол“. Там са показани специализирана полицейска техника, оръжие, помощни средства и друго оборудване, с което си служат полицейските служители.

Всички деца на възраст от 8 до 16 години могат да се включат в забавни състезателни игри, награди за които са осигурени от спортния клуб и синдикалните организации на дирекцията. Съобщено бе, че по случай празника 63 полицейски служители са отличени с писмени похвали от директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Кристиян Петров.

Един от приоритетите на Областната дирекция на МВР в Силистра е дейността на на мобилните екипи в селища без постоянно полицейско присъствие. Разпореден е постоянен контрол за ефективността на работата на полицейските служители особено в малките населени места и по линия на корупциония натиск. Намалява нивото но престъпността през юни с 31.25 на сто в сравнение със същия период на миналата година.

Няма регистрирани убийства, изнасилвания, измами, грабежи, палежи и посегателства на МПС. Увеличават се разкритите престъпления, свързани с наркотици. Предстои да се извърши преглед на вилните зони и необитаемите къщи в селата, за да се предотвратят престъпни посегателства.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе