Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Утре Патриотичният фронт ще реши дали ще подкрепи новия държавен заем

Утре Патриотичният фронт ще реши дали ще подкрепи новия държавен заем

Парламентарната група на Патриотичния фронт ще решава утре за подкрепата на външния дълг от 16 милиарда лева, съобщи в Силистра народният представител Искрен Веселинов. Той самият заяви, че не е убеден в необходимостта държавата да взема такъв голям заем. Според Искрен Веселинов няма яснота за какво точно ще бъдат използвани половината пари от искания външен дълг. 

Казва се за бюджетния дефицит. Но този бюджетен дефицит е доста абстрактно нещо, защото бюджетният дефицит може да е насочен, да речем, за подкрепящи икономиката мерки. Може да бъде насочен за саниране, да речем и т.н. Примерно, нашата формация има колебания по начина, по който стартира програмата "саниране" и смятаме, че тя ще доведе до облагодетелстване отново на едни райони, които и без това са облагодетелствани. Говорим за София и няколко големи града.

Личното мнение на депутата е, че пари трябва да се вземат за конкретни политики.

Поне за мен липсват доста неща в посока държавни политики, които да осмислят вземането на тоя заем и да кажем, правим го, защото правим това, това и това. Това ще доведе , да речем, до някакво покачване на икономическата активност, до вдигане на стандарта или нещо подобно. Хвърлят се едни няколко реда, след това си говорим за цифри, обаче не си говорим за политики.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе