Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Почина най-старият мафиотски бос

Почина най-старият мафиотски бос

Почина най-старият мафиотски бос в Италия. 92-годишният Франческо Барбаро, известен като един от най-кървавите босове на Ндрангета, издъхна в болницата в Парма

Барбаро излежаваше доживотна присъда в местния затвор със строг режим. Преди няколко дни състоянието му рязко се влошило и той бе преместен в болницата.

Ндрангета е наименованието на мафията на южната област Калабрия, откъдето тя разпростира влиянието си по целия свят, включително в Латинска Америка и Австралия. През 80-те години Барбаро се занимава с отвличания на хора срещу откупи. По-късно се прехвърля към международния наркотрафик. Казват, че винаги е поддържал тесни връзки с властите в родната му Калабрия.

Барбаро лежа в затвора над 20 години заради отвличания на хора. Излезе на свобода през 2013 г., но скоро пак бе хвърлен зад решетките заради убийство на полицай преди 25 години.

Барбаро се радвал на безспорен авторитет сред мафиотите. Той винаги ставал при изгрев и дори на 80-годишна възраст продължавал занимания с йога.

Единият му син Джузепе наскоро бе освободен от затвора по здравословни причини. Другият Роко бе арестуван преди година и сега излежава 16-годишна присъда.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе