Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Жена почина след отказ за прием на пет болници!

Жена почина след отказ за прием на пет болници!

49-годишна пловдивчанка издъхна след отказ на пет болници да я приемат. За случая информира разказа БНТ. Софка починала в последната болница, до която се добрали след дълго обикаляне, разказа дъщер й пред телевизията.

Майката на Мирела вдигнала 37,5 температура и имала лека кашлица. Личният лекар следил състоянието й, което за 48 часа рязко се влошило и жената спряла да се храни.

Обадила се на Спешна помощ, а медиците я оставили да се лекува вкъщи. На следващия ден я прегледал и личният й лекар, който издал направление за хоспитализация и се обадил за линейка.

В негово отсъствие екипът преценил, че не е необходимо настаняване в болница. Ден, по-късно, пак по указание на личния лекар, близките завели Софка в УМБАЛ "Свети Георги". Насочили ги към дежурните в Инфекциозната клиника.

"Взе и секрети за PCR тест, резултата от който щеше да стане понеделник, вторник. И аз я попитах мислите ли че тази жена има време до понеделник, вторник вкъщи. Те ми отговориха, че не може ли да я приемат, защото нямали места", разказа Мирела Бочукова - дъщеря на починалата пред репортера от БНТ-Пловдив Нели Ангелова.

Софка страдала и от хронично неврологично заболяване.

"Нейното заболяване е свързано с дихателна недостатъчност, при което естествено се съмняват за коронавирус, но няма типични симптоми", каза Мирела Бочукова.

"В 6 часа докторът излезе и ми каза, че просто той е бил до тук, даде ми един списък с болници, които могат да я приемат със съмнения за COVID-19, при наличие, че няма излезнал PCR тест и ни казаха да си я търсим ние болницата", разказа Бочукова.

В писмен отговор до БНТ от университетската болница "Свети Георги" се казва, че не са приели пациентката поради липса на свободни места в отделението.

"Потърсихме за коментар и останалите лечебни заведения, но не получихме официално становище", обясни репортерката Нели Ангелова.

Софка е починала в общинската болница "Свети Пантелеймон", а според епикризата е имала двустранна вирусна пневмония. Дъщеря й е отказала аутопсия.

Резултатът от PCR теста излязъл три дни след смъртта й и е отрицателен. От сдружението за развитие на българското здравеопазване са категорични, че близките трябва да подадат сигнал до агенция "Медицински надзор".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе