Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Почина императорът на казината

Почина императорът на казината

Императорът на казината вече ще залага на небето. Почина милиардерът Шелдън Аделсън, съобщават "Блумбърг" и други медии. Аделсън е един от най-големите донори на Републиканската партия.

От Las Vegas Sands съобщиха, че Шелдън Аделсън е починал на 87 години вследствие на усложнения, свързани с лечение на Неходжикинов лимфом.

Милиардерът изгради империя от казина, която се простира от Лас Вегас до Китай. Холдингът на магната, в който работят повече от 50 000 души, притежава десетки луксозни хотелски комплекси в Лас Вегас, казина в САЩ, Макао и в Сингапур, както и над 40 сайта за виртуални залози по целия свят.

Магнатът имаше голямо влияние в американската и международна политика. Той бе най-големият донор на Републиканската партия на Тръмп. Наричат го най-влиятелния републикански спонсор в САЩ през последните години от живота си.

Син на еврейски имигранти, Аделсън е отгледан в Бостън. През втората половина от живота си той става един от най-богатите хора на планетата. През 2018 г. "Форбс" го поставя на 15-о място в САЩ със състояние от 35,5 милиарда долара. В Израел го нарекоха "еврейски патриот".

По непотвърдена информация той ще бъде погребан в Израел.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе