Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Пловдивчанин си взе парче от шосе

Пловдивчанин си взе парче от шосе

Пловдивчанинът Александър Пижев затвори Кукленско шосе с преградна лента. Той претендира, че е собственик на повече от 2,5 декара земя, върху които е построено част от Кукленско шосе и обръщалото на автобусите, съобщи "Марица".

Пижев показа нотариален акт. Адвокатът му Стоян Донев, обясни, че фамилията няколко пъти е поискала от общините „Родопи" и Пловдив" да ги обезщети. Тъй като това не се е случило досега, Пижев пристъпил към затваряне на шосето.

Пълен хаос цареше вчера заради заграденото място. Движението от колелото на Кукленско шосе на Околовръстното в посока Пловдив бе спряно. Пижеви преградиха с лента пътя. Тя бе опъната малко след Митническия терминал. Адвокат Донев обясни, че за действията си са уведомили общината и КАТ.

Опашката от чакащи автомобили преди обяд стига до колелото на Околовръстното в Кукленско. Колите не можеха да влязат в Пловдив. Това доведе до ескалиране на напрежението. Изнервен шофьор запрати колчето с лентата към Пижев и тръгна да отпушва движението. Екшънът се разигра минути преди на мястото да пристигнат екипи на пътна полиция на КАТ.

Те вдигнаха лентата и отпушиха трафика. Служители на КАТ разпитаха на място собственика, който им показа, че още на 12 октомври е уведомил за нестандартния си протест и затварянето на пътното платно КАТ, община „Родопи" и община Пловдив.

По-късно Пижев бе привикан в Първо районно в Пловдив, за да представи цялата документация и кореспонденцията си с институциите. Междувремено стана ясно, че пътят за Куклен е незаконен. „Аз не затварям път – аз ограждам частен имот. За това трасе няма нито един документ", заяви пред "Марица" Пижев. Адвокатът му Стоян Денев потвърди. Той показа отговорите на община Пловдив и община Родопи, от които става ясно, че Кукленско шосе няма строителни книжа и документи.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе