Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Плевнелиев с обръщение към ЕП

Плевнелиев с обръщение към ЕП

Президентът на Република България Росен Плевнелиев ще изнесе реч в Европейския парламент в сряда в 13.00 ч. българско време. Очаква се бъдещето на Европа и настоящите предизвикателства пред ЕС да бъдат сред засегнатите теми, съобщават от ЕП.

Росен Плевнелиев е четвъртият демократично избран президент на Република България и първият, който ще направи обръщение към Европейския парламент откакто страната се присъедини към Европейския съюз на 1 януари 2007 г.

Плевнелиев е носител на наградата „Европейска личност на годината в Югоизточна и Централна Европа" за 2015 г., присъдена му за изключителни заслуги за стабилизиране и подобряване на отношенията между европейските държави и особено между съседите на Балканите.

През юли 2009 г. г-н Плевнелиев, който има опит в научните изследвания и инженерство, е назначен за министър на регионалното развитие и благоустройство. Като такъв, той въвежда нов подход при управлението на средствата от ЕС. Избран е за президент през октомври 2011 година, припомнят от ЕП. 

Президентът и председателят на ЕП Мартин Шулц ще проведат съвместна пресконференция след обръщението на г-н Плевнелиев.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе