Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Планирате празници в Италия? Забравете!

Планирате празници в Италия? Забравете!

За предстоящите празници - от 21 декември до 6 януари, жителите на Италия, които се завръщат от европейски страни, трябва задължително да минават през двуседмична карантина. Карантината ще е задължителна и за европейски туристи. Това предвижда правителствено постановление, подписано тази нощ от премиера Джузепе Конте, предаде ТАСС.

Мярката цели главно да не се допуснат вносни случаи на коронавирус в случаите, когато италианци почиват в ски курорти в съседни страни. По-специално в Австрия, Швейцария и Словения, където се предвижда ски курортите да бъдат отворени. Италианските планински курорти обаче няма да се отварят до 7 януари, уточни Конте.

През празничния период ще е забранено италианците да се движат между различните региони от страната, а на 25-26 декември - по Рождество, и на 1 януари се забранява да напускат постоянното си местожителство. Запазва се и комендантският час от 22.00 до 05.00, а в новогодишната нощ ще бъде удължен до 07.00 ч.

Остават затворени всички културни учреждения, спортните зали и басейните. За празничния период се прекратяват морските пътешествия, разрешавани по-рано при спазване на нормите за сигурност.

Средното за Италия базово репродуктивно число на коронавируса вече е под единица и до Коледа всички региони ще минат в "жълтата зона" на риск с умерена епидемиологична опасност, посочи по-рано премиерът.

Вчера в Италия са регистрирани 993 смъртни случая сред заразените с вируса - най-голям дневен ръст от началото на пандемията.

За нарушения на коронавирусните рестрикции в страната се налагат глоби от 400 до 1000 евро.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе