Извънредни новини

„Пирин" стартира с нов треньор и 30 футболисти

„Пирин

Отборът на ОФК „Пирин" - Благоевград започна подготовка за новия футболен шампионат с 30 състезатели и нов старши треньор – Стефан Генов. По традиция свещеник извърши водосвет, за да има успех тимът. Вече ги няма в състава Александър Дюлгеров, Даниел Генов, Емил Виячки, Янко Сандански, бразилците Маркиньос и Бергонси.

Сред новите попълнения най-известни са имената на Владислав Златинов и Станислав Костов, другите нови са Християн Казаков и Костадин Ничев. От „Лудогорец" като преотстъпен идва вратарят Георги Аргилашки. Другите две нови имена са Тодор Гочев от „Нефтохимик" и Манол Чапов от „Локомотив" - Мездра.

С мъжкия отбор тренират и някои талантливи юноши. Отборът ще тренира до 1 юли в Благоевград, а след това ще е две седмици на лагер в Банско.

Треньорът Стефан Генов бе категоричен, че избрал „Пирин", защото „тук просто мирише на футбол".
На първата тренировка присъстваха кметът на община Благоевград Атанас Камбитов и председателят на общинския съвет Радослав Тасков.
Градоначалникът заяви, че тимът ще има бюджет от 2 милиона лева за новия сезон. Той призна ,че финансирането е трудно, не липсват и спонсори, но тежестта е основно на общината.

Важно е да се използват наши момчета в мъжкия отбор и да запазим мястото си в „А"-група, подчерта Камбитов. Общината в момента кандидатства за 500 хил. лв. от Министерството на спорта за изграждане на козирка на градския стадион „Христо Ботев".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе